Sakız Adası Gezisi
06/04/2023Baharda Halkidiki Gezisi
05/06/2023Kokkari
Adadaki ikinci günümüzde, adanın kuzeyindeki dağ köylerini ve bir de Kokkari Köyü’nü gezdik. Kokkari, adanın kuzey tarafındaki en turistik bölgelerinden biri. Kokkari’de bitki örtüsü çok çeşitli, sahil şeridi upuzun, sonsuz ve deniz kristal berraklığında. Hemen sahilde barlar, kafeler ve tavernalar var. Burası aynı zamanda sörf severlerin mekanı.
Yakındaki Lemonakia, Tsamadou ve Tsambou plajları birbirinden muhteşem. Bana biraz Selimiye ve Söğüt’ü hatırlattı Kokkari.
Plajlar
KUZEY PLAJLARI
Samos’un merkez tarafında, yani Vathi Limanı’na yakın plajlar, Gagou Plajı, Galazio Plajı, Livadaki Plajı, Mikri ve Megali Lakka plajları ile Kerveli Plajı.
GÜNEY PLAJLARI
Güneye doğru inerken Pythagorion’a varmadan önce Posidonio, Klima, Psili Ammos ve Mikali Plajı var.
Deniz mevsiminde olmadığımız için plajların hepsine uğramadık ve aşağıda bazı fotoğraflar görebilirsiniz.
Mykali plajının çok yakınında Aliki sulak alanı var. Yüzelliden fazla kuş çeşidini ve göçmen kuşlara ev sahipliği yapan bu sulak alanda flamingoları fotoğraflamak benim için unutulmazdı.
Vathy
Adadaki son günümüzde feribot saatine kadar Vathy’i gezmek istedik. Samos’un en büyük limanının bulunduğu Vathy, aynı zamanda adanın merkezi. Yarım ay şeklindeki kordon boyunda, her adada olduğu gibi kafeler, tavernalar ve hediyelik eşya dükkanları yan yana. Kordonda yürüyüş yapmak ve bu tavernalarda bir şeyler yiyip içmek son derece keyifli oluyor.
Sahile paralel bir arka sokakta ise yayalara özel uzunca bir çarşı var. Daha çok tekstil ve deri ürünlerinin satıldığı hareketli, turistik bir bölge burası. Çarşı ile kordon boyunun birleştiği yerde aslan heykeli olan Pythagoros Meydanı ise Vathy’nin merkezi konumunda. Kafelerle çevrili bu meydan hep hareketli.
Vathy’nin görülmesi gereken bir diğer bölgesi de rastgele sokaklara girip tepelere doğru tırmandıkça karşınıza çıkan daracık sokaklar, merdivenler ve tertemiz boyalı tarihi evleriyle, eski ama hala yerli halkın yaşadığı yerler. Tepeden Vathy’nin ve körfezin manzarası harika. Vathy merkezde Samos Arkeoloji Müzesi ve Şarap Müzesi’ni de gezebilirsiniz. Çok büyük olmayan Arkeoloji Müzesinde adada bulunan heykeller ve tarihi eserler sergileniyor. Giriş ücreti 4€ ve ünlü Kauros heykelini burada görebilirsiniz. Şarap Müzesi kapalıydı, gezemedik ancak Arkeoloji Müzesine bayıldım.
Yeşil – mavi Samos Adası izlenimlerim işte böyle 😊
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu. Halen İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta. Çocukluğunda başlayıp bugüne kadar sürdürdüğü dünyanın dört bir yanından edindiği mektup arkadaşlıkları, seyahat belgesellerine ve tarihe olan ilgisi, farklı kültürleri öğrenme isteği yıllar geçtikçe artmış, bu hem İngilizce öğrenmesine hem de seyahat etmesine katkı sunmuştur. Öğretmenlik mesleğinin tatil imkanları ve aynı ilgi alanlarını paylaştığı tarih öğretmeni olan eşi sayesinde tam zamanlı öğretmen, yarı zamanlı gezgindir. Hobileri arasında doğa fotoğrafçılığı, kamp kurmak, trekking yapmak, çiçek yetiştirmek, kitap okumak ve gezi yazısı yazmak gelmektedir.
2 Comments
keyifli bir rota olmuş. yolumuz düşer bir gün umarım
Teşekkür ederim, giderseniz şimdiden iyi eğlenceler dilerim .