Arabayla Orta Avrupa gezisi: Çekya, Macaristan ve Eve Dönüş

Arabayla Orta Avrupa gezisi: Polonya – Toruń & Łódź
12/11/2024
Arabayla Orta Avrupa gezisi: Polonya – Toruń & Łódź
12/11/2024

Çekya – Ostrava & Olomouc

Orta Avrupa gezimizi parçalar halinde yayınladık. İlk yazılara erişmek isterseniz diye link paylaşıyorum önce.

Gezi rotamız ve Sırbistan’daki ilk günün hikayesi burada.

Polonya Wrocław yazımız burada.

Polonya – Toruń ve Łódź şehirleri yazımız burada.

Bir önceki Toruń ve Łódź yazımızda anlattığım üzere, dönüşümüz Çekya üzerinden olacaktı, Ostrava şehrinde mola verip biraz gezip oradan Olomouc şehrine gidip, orada konaklayacaktık ama maalesef Çekya’da durmak bilmeyen yağmur bizi ülkeden kaçırdı resmen :(

Önce Ostrava’daki kısa turumuzu ve izlenimlerimizi aktarayım.

Ostrava

Ostravice Nehri kenarındaki bu şehir aslında kömür madenleri ile meşhur. Biz bu şehrin ana meydanını ve ona çıkan caddeleri gezebildik verdiğimiz kısa mola esnasında.

Pastel renkli binalarla çevrili Masaryk Meydanı, çok iddialı olmayan ama yine de hoş bir meydan. Meydanda tarihi eski Belediye Binası, St Wenceslas Kilisesi ve 12 metre yüksekliğinde yapılmış Barok tarzda bir Veba Anıtı bulunuyor. Belediye Binası içerisinde  Ostrava Şehir Müzesi var.

Ostrava’daki 1 saatlik turumuzdan görüntüler paylaşayım…

Burası küçük bir şehir. Yolunuz düşerse kısa bir mola verilip gezilebilir ama illa ki görün diyeceğim yerlerden biri de değil.

Olomouc

Çekya’da gezmek ve kalmak istediğimiz Olomouc ise gerçekten kalıp gezmeye değer bir yermiş ama yağmurda gezmeyi sevmediğimiz için yaklaşık bir saatlik kısa bir tur yapıp, buraya daha iyi bir havada tekrar gelmeyi umut ederek ayrıldık.

Olomouc’daki görülecek yerlerin önemlileri şöyle:

Holy Trinity Column (Kutsal Üçlü Sütunu): Bu anıt vaktiyle pek çok kişinin ölümüne sebep olan veba hastalığından kurtulmanın şerefine buraya dikilmiş. 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış. Maalesef biz gittiğimizde bakıma alınmıştı ve etrafı kapalıydı, göremedik.

St. Wenceslas’ Katedrali: 1107 yılında kurulan Çek Cumhuriyeti’nin en eski katedrallerinden biriymiş. Gotik tarzdaki mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan dini yapının, 1880’li yıllarda bir dizi restorasyondan geçtiği ve daha da ihtişamlı bir görünüme kavuşturulduğu biliniyor.

    Olomouc Belediye Binası: Üzerindeki astronomik saat ile dikkat çeken bu yapı 14. yüzyıldan kalma ama saat 20. yüzyılda eklenmiş.

    Bizim bir saatlik yağmurlu şehir turumuzda çektiğimiz fotoğraflardan paylaşayım.

    Çekya’daki hava muhalefetinin yarattığı hayal kırıklığından sonra yağmur bitene kadar sürdük arabayı ve Bratislava’da verdiğimiz bir akşam yemeği molası sonrasında yolumuza devam ederek gece geç saatlerde tekrar Budapeşte’ye döndük. Bratislava’yı önceki seyahatlerimizden birinde gezdiğimiz için bu sefer ona uzun bir vakit ayırmadık ama çoook güzel bir şehir, mutlaka görülmeli derim ben.

    Bratislava’daki akşamdan birkaç anı paylaşayım.

    Neyse ki ertesi gün bizi Macaristan’da güneşli bir hava bekliyordu. Bu seyahatte bir kez daha gördük ki, arabayla seyahat etmenin en güzel yanı hava kötüleşince rota değiştirebilmek oluyor.

    Paylaşmak ister misiniz?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir